T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Sözleşmeler İmzalandı, Kırşehir’de Gençlere 3 Milyon 900 Bin TL Veriyoruz…

Yayın Tarihi : 16.06.2017
Sözleşmeler İmzalandı, Kırşehir’de Gençlere  3 Milyon  900 Bin TL Veriyoruz…

Kırşehir’de KKYDP(Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi) kapsamında uygulanan Genç Çiftçi Projeleri Hibe Desteklemelerinin Sözleşmeleri imzalandı.
Genç Çiftçi Proje Sözleşmeleri imza töreni Kırşehir Merkez’de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Kaman, Akpınar, Boztepe, Mucur, Çiçekdağı ve Akçakent’te İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizde yapıldı. 
130 genç çiftçimiz ve ailelerinin katıldığı imza törenine İl Müdürümüz Kenan Şahin, İlçe Müdürlerimiz, Şube Müdürlerimiz ve Müdürlüğümüzde proje yürütme personeli katıldı. 

130 Aileye yeni bir gelir kapısı oluştu.
 Kırşehir’de Genç Çiftçilerimize 30 Bin TL den 3 Milyon 900 Bin TL Veriyoruz.  
Kırşehir’de bu sene 130 kişiye 30 bin TL hibe desteklemesinden yararlanacağını belirten İl Müdürümüz Kenan Şahin; “ 2017 yılında Genç Çiftçi Projesi Hibe Desteğine ilimizden 953 kişi müracaat etmiş,  bunlardan 616 kişi dosyasını teslim etmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde 130 kişi 30 bin TL’lik hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanmıştır. 30 bin TL’lik hibe desteği alacak 130 kişi ile hafta içinde sözleşmelerini imzaladık. 
Buna göre Kırşehir Merkez’de 26, Mucur’da 25, Kaman’da 27, Çiçekdağı’nda 18, Boztepe’de 15, Akpınar’da 11 ve Akçakent’te ise  8 kişi 30 bin TL’lik hibe desteğinden yararlanacak.

Genç Çiftçi Projesi hibe desteği ile İlimizde 77 kişi Büyükbaş Hayvancılık, 22 kişi Küçükbaş Hayvancılık, 8 kişi Büyükbaş Hayvancılık Tesis Yapımı ve Hayvan Alımı, 1 kişi Küçükbaş Hayvancılık Tesisi Yapımı ve Hayvan Alımı, 13 kişi Kanatlı Hayvancılık ve 9 kişide Arıcılık projesi yapacak. Hibe desteğinden faydalanacak 130 çiftçi arasından 81 ‘nin bayan olmasıyla birlikte eskiden olduğu gibi tarımımıza kadın elinin değmesi ayrı bir başarı getireceğine inanıyorum.
Bakanlığımız Genç Çiftçi Projesi ile tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlıyor” dedi.
Genç Çiftçi Projesi Sözleşmeleri imza töreninde İl Müdürümüz Kenan Şahin’in hibe desteği hakkındaki   açıklamalarından sonra hak sahipleri ile sözleşmeler imzalandı.

Çiftçiler Köylerinde Ziyaret Edildi

2017 Yılı Genç Çiftçi Projesi Sözleşmeleri imza töreninin ardından 2016 Yılında bu projeden yararlanan çiftçilerimizi köylerinde ziyaret ederek incelemelerde bulunan İl Müdürümüz Kenan Şahin, İlk olarak Akçakent ilçesi  ,  daha  sonra ise Çiçekdağı  İlçesindeki  köylerde Genç Çiftçi Projesiden faydalanan çiftçiler ile görüştü. 

Genç Çiftçiler;  " Allah Devletimize Zeval Vermesin "

İl Müdürümüz Kenan Şahin’in ziyareti sırasında Akçakent ilçesi Yaylaözü köyün’ de ikamet eden ve  30 bin TL. lik hibe ile  Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Projesinden faydalanan Gülizar PEKUZ,  kendisine 6 adet damızlık düve verildiğini  ve  kendi imkânlarını da kullanarak toplam 20 büyükbaş hayvan sayısına ulaştığını belirtti. Genç çiftçimiz Gülizar Pekuz; “  Devletimizin destekleriyle böyle bir çiftliğe sahip oldum.  Bende çok çalışarak  her senede üzerine koyarak daha fazla geliştirmeye çalışıyorum.  Allah Devletimize zeval vermesin. Böyle bir desteği baba evladına vermezken, Devletimizin bizlere sahip çıkması ile  bizlere yeni bir geçim kaynağı oldu. Burada bizlere her türlü desteği veren İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra Çiçekdağı  İlçesi Halaçlı köyünü ziyaret eden İl Müdürümüz Şahin, burada   ikamet eden ve Genç Çiftçi Projesinden faydalanan  Nimet Eroğlu’na ait Bıldırcın çiftliğinde incelemelerde bulundu.  Bakanlığımızın 30 bin TL’lik  hibe desteği ile  Bıldırcın çiftliği kuran Nimet Eroğlu , bu destekle kendilerine yeni bir iş kurduklarını belirtti. Eroğlu; “ Genç Çiftçi projesinden çok memnunum.  Bu destekle bıldırcın çiftliği sahibi oldum.  Buradan günlük 250-300 adet yumurta verimi alıyorum.  Kuluçkadan yetiştirdiğim bıldırcınların tanesini ise 5-10 TL den satıyorum.  Böylelikle hem aile bütçemize hem de ülkemizin  ekonomisine katkıda bulunuyorum. Biz köylülere sahip çıkan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Allah razı olsun. Devletimiz bizleri dar günden kurtardı. Bizlere düşende çalışarak , bizlere güvenen Devletimiz için daha fazla üretim yapmaktır.” dedi.